Lakukokki
Olen Lotten Lindborg-Suhonen ja minulla on ilo olla Lakritsi- & Salmiakkifestivaalien virallinen ”Lakukokki” 2025.
Olen itseoppinut, ja aina ollut innostunut ruoasta ja raaka-aineista. Kokemusta olen saanut olemalla mukana erilaisissa ruokakilpailuissa, pyörittämällä omia ravintoloitani sekä hääräämällä monissa ruokamaailman yhteyksissä.
Nykyään kehitän reseptejä ja tuotteita eri ruoka-alan toimijoille, vedän kokkikursseja, tarjoan catering-palveluja ja kokkailen messuilla. Minua kiinnostaa yhtä paljon maukkaat kotiruoat, kuin eksoottiset maut maailmaltakin. Ruoan tekeminen on loputon oppimisen ja oivaltamisen prosessi, ja siksi ruoan parissa työskentely on minulle edelleen yhtä kiinnostavaa.
Kokkaillessani lakumessuilla olen saanut oivaltaa että lakritsi ja salmiakki eivät pelkästään sovi makeisiin ruokiin. Niillä voi tuoda esiin mahtavia vivahteita kaikenlaiseen ruokaan.
Tulkaa messuille kokemaan!

Laku Rocky Road - Resepti
Ainesosat
- 400 g tummaa suklaata (tai muu maukas suklaa makusi mukaan)
- 1 dl cashew pähkinöitä
- 1 tl lakujauhetta (maustamaan pähkinät)
- 1 dl lakupaloja (leikattu pieniksipaloiksi)
- 1 – 1.5 dl karamellipopkorneja
- 1 dl marshmallow karkkeja
- 1 tl lakujauhetta
- Ripaus lakritsi- tai tavallista suolaa
Työvaiheet
Ota esille sopiva tai sopivat vuoat jonne voit kaataa sekoituksen viilentymään. Alumiini vuoat toimiat erityisen hyvn kun niihin ei Rocky Road tartu.
Jos käytät esim lasista vuokaa vuoraa vuoka muovikelmulla tai leivinpaperilla.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä pähkinät ja lakujauheen. Laita sitten kaikki raakaa-aineet suklaaseen ja yhdistä niin että suklaa peittää kaikken. Kaada seos astiaasi ja mausta lakujauheella, lakritsipaloilla ja -suolalla.
Laita jääkaappiin kovettumaan ja leikkaa sitten sopiviksi paloiksi. Tarjoa kivasta kulhosta ja nauti.