Ota esille sopiva vuoka tai useampi, joihin voit kaataa sekoituksen viilentymään. Alumiinivuoat toimivat erityisen hyvin, sillä niihin ei Rocky Road tartu.
Jos käytät esim. lasista vuokaa, vuoraa vuoka muovikelmulla tai leivinpaperilla.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita pähkinät ja lakujauhe. Upota raaka-aineet suklaasulaan ja sekoita niin, että suklaa peittää kaikken. Kaada seos astiaasi ja mausta lakujauheella, lakritsipaloilla ja tavallisella tai lakritsisuolalla.
Laita seos jääkaappiin kovettumaan ja leikkaa sitten sopiviksi paloiksi. Tarjoa kivasta kulhosta ja nauti.
Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Jatka kuorimalla juuriselleri ja leikkaamalla se sopiviksi paloiksi. Laita juuriselleripalat vuokaan ja kaada päälle oliiviöljy, lakujauhe ja suola. Hiero maut kaikkiin paloihin tasaisesti ja paista uunissa, kunnes palat ovat pehmeät. Riippuen juuriselleripalojen koosta, paistaminen kestää 20–40 min., tai kun palat ovat kullanruskeat ja pehmeät.
Samalla kun uuni tekee työnsä, valmista raikas ranskankermakastike.
Sekoita kaikki yhteen sileäksi kastikkeeksi. Testaa maku ja lisää mitä mahdollisesti puuttuu.
Nyt tehdään annoksesta salaatti. Itse käytin erilaisia yrttejä, mutta kaikki erilaiset salaatinlehdet käy mainiosti. Voit käyttää esimerkiksi:
Levitä yritit ja salaatti tarjottimelle sopivan kokoisina. Laita vähän kastiketta niihin ja nosta sitten valmiit uunista otetut juuriselleripalat päälle. Lisää kastiketta ja viimeistele yrteillä.
Täydellinen herkkusmoothie aamu- ja välipalaksi, tai vaikka jälkiruoaksi.
Aloita tekemällä chia-vanukas. Tee samalla isompi satsi, niin sinulla on vanukas valmiina, kun himo iskee. Chia-vanukas säilyy jääkapissa noin 4–5 päivää.
Sekoita yhteen kaikki chia-vanukkaan raaka-aineet ja laita jääkaappiin muhimaan noin kahdeksi tunniksi. Sekoita välillä niin, että vanukas saa ihanan sileän koostumuksen.
Tee sitten lakusmoothie. Yhdistä kaikki lakusmoothien raaka-aineet ja sekoita sileäksi blenderillä tai sauvasekoittimella.
Sitten onkin jo aika rakentaa ihana lakusmoothieannos.
Jos olet oikein taitava (mitä minä en ollut videossa), saat hienot kerrokset näkymään. Ja jos et onnistu siinä kuten minä, maistuu lakusmoothie kuitenkin yhtä taivaalliselta.
Ensin smoothieta pohjalle, sitten chia-vanukasta, banaaniviipaleita, lisää smoothieta ja lopuksi lisää banaania ja salmiakkiströsseliä.
Aivan hullun hyvää!
PIKKU SATAMAKATU 3-5 • 00160 HELSINKI
Tapahtuman järjestää
Oy Lakrits Finland Ab ja The Satama Oy
Järjestäjä: Tuija Räsänen
tuija@lakritsifestivaalit.fi • +46 738 44 02 04
Media: Thomas Falkenstedt
thomas@lakritsifestivaalit.fi • +46 702 34 07 16
Myynti: Tom Uhlenius
tom.uhlenius@thesatama.fi • +358 40 500 7972
Jouni Varpelaide / The Satama Oy:n hallituksen puheenjohtaja
jouni.varpelaide@thesatama.fi • +358 40 043 7874